top of page
energie.jpg

Bereid je voor, voor een Consult

"Even voor de grap", dat waren de mensen die over het algemeen voor een consult kwamen toen ik nog in de Londense markten werkte. Toeristen, scholieren, nieuwsgierigen en sceptische mensen. Zelf vond ik dat erg leuk omdat deze klanten het niet serieus namen en daardoor een fantastische positieve energie met zich meebrachten. Positieve energie betekent: makkelijk om een consult te geven en de kans om te laten zien dat contact met de 'onzichtbare' wereld toch echt mogelijk is. 

Een uitwisseling van energie staat centraal in alles wat we doen dat met het bovennatuurlijke te maken heeft. Het maakt niet uit of het om een Paragnostisch of een Mediumiek consult gaat.

Om de juiste consulent te kiezen en het beste uit een consult te krijgen... kun je hier wat informatie, inzicht en een paar tips winnen.

Yvonne at work1_edited.jpg

Wat zijn jouw verwachtingen, wat wil je weten of uitvinden?

Wil je een algemeen inzicht van hoe je ervoor staat of wil je ‘iets’ uitproberen uit nieuwsgierigheid? Zit je vast met een probleem? Gaat jouw leven rond in een kringetje en vele situaties herhalen zich? Heb je een uitdaging in jouw leven zoals:

Relatieproblemen, werkproblemen, mentale gezondheid? Is er onzekerheid over beslissingen die je moet nemen en je hebt wat inzicht nodig? Dan is het soort consult dat je zoekt een paragnostisch consult. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten methodes. Aura, Tarot, Runes, Ogham, Zandlezen, Handlijnkunde enz.

Niet alle paragnosten maken gebruik van hulpmiddelen, velen maken een directe verbinding met jouw energieveld of ze lezen (Helderziend) jouw aura of ze maken een combinatie van een directe verbinding en hulpmiddelen.

 

De paragnost gebruikt vaak één van de hulpmiddelen om een verbinding te maken. Het voordeel van het gebruik van, bijvoorbeeld de Tarot, is dat je zelf ook een indruk kunt krijgen van de afbeeldingen. Ziet het er positief of negatief uit? Met een directe verbinding, dan kun je zelf niet meekijken en ben je totaal afhankelijk van wat de Paragnost je vertelt.

Let op!

 

Oplossing zoeken

Als je een oplossing zoekt voor een uitdaging in jouw leven, vraag aan de consulent of ze jou daar daadwerkelijk mee kunnen helpen. Er zijn consulenten die van alles over jouw verleden en heden kunnen vertellen, maar niet de methodes kennen om probleemoplossing te doen. Ze kunnen een kijkje nemen in jouw toekomst, maar dat heeft ook zo zijn nadelen.

 

Waarom? Omdat je wordt beïnvloed.

Als jouw toekomst er negatief uitziet, dan is jouw natuurlijke reactie om het te voorkomen. Dat is ook de bedoeling van dat soort informatie. Maar… Is jouw toekomst rooskleurig, dan is het vaak beter dat het niet verteld wordt, omdat je dan de kans loopt te inschikkelijk te zijn. Je zit uitgerust terug in afwachting en onderneemt de acties niet die je anders wel zou hebben ondernomen. En dan komt opeens die rooskleurige toekomst niet uit.

Ben je op zoek naar bewijs of wil je daadwerkelijk hulp of een antwoord op jouw vraag?

 

Als je bewijs zoekt, dan inderdaad, zeg niks en zie wat er wel of niet gebeurd. Maar neem de volgende dingen in overweging:

Een paragnost maakt een verbinding met jouw energie. Afhankelijk van zijn/haar gave kan dit soms tot stand komen door de vibratie van jouw stem, de energie die je uitstraalt met jouw Aura enz. Om ervoor te zorgen dat ze inderdaad een connectie met jouw hebben gemaakt en niet met iemand die bijvoorbeeld naast je zit, helpt het om te bevestigen dat wat ze zeggen waar of niet waar is. Hou er ook rekening mee dat als je iemand naast je hebt zitten gedurende jouw consult er bepaalde dingen moeilijk te bespreken zijn. Denk aan bijvoorbeeld een buitenechtelijke relatie. Of bijvoorbeeld, het nog niet uitgekomen zijn over jouw seksuele oriëntering. Daarom is het soms beter om alleen een consult te nemen. Er zijn dingen die alleen voor jouw oren bestemd zijn en niemand anders.

Het kost tijd en geld

 

Hoe gecompliceerder de uitdaging, hoe meer tijd het nodig heeft om door de oplossingen heen te gaan en de beste manier van handelen te vinden. Het bewijzen, heeft tijd nodig. Hoe meer gesloten je bent, hoe harder een paragnost moet werken om een verbinding te maken. Heeft de paragnost uiteindelijk bewezen dat ze verbinding met jou hebben dan kan het zijn dat er niet veel tijd over is om de oplossingen uit te zoeken voor jouw vragen/situatie.

 

Een consulent rekent voor zijn/haar tijd. Heb je vertrouwen in jouw gekozen consulent, vraag de vraag. Het is sneller, goedkoper en je krijgt jouw bewijs als het advies jou uit de problemen heeft geholpen.

Wil je contact maken met een overleden geliefde?

Er zijn twee keuzes:

 

Spiritueel Medium

De eerste keuze is een Spiritueel Medium. Dit wordt ook wel eens een 'mentaal' Medium genoemd. Over het algemeen houdt een Spiritueel Medium zich alleen bezig met het verenigen van geliefden tussen twee werelden. Hun missie is om bewijs te geven dat het hiernamaals bestaat en niet om advies te geven of problemen op te lossen. Als we sterven, dan maken we een transitie naar een andere dimensie. Het communiceren vanuit het hiernamaals betekent niet dat ze de toekomst kunnen of 'mogen' voorspellen of levensadvies kunnen of 'mogen' geven. 

Wanneer er advies wordt gegeven door geliefden vanuit het hiernamaals, zal dat hun eigen interpretatie zijn van jouw situatie en in sommige gevallen, de interpretatie van het Medium zelf. Als ze tijdens hun leven vaak verkeerd advies hebben gegeven, kan dat in het hiernamaals nog steeds zo zijn. Sommige Mediums vinden het fijn om een voorwerp vast te houden zoals een sieraad. Dit staat bekend als psychometrie. 

Wat kun je verwachten en hoe bereid je je voor op een consult met een Spiritueel Medium?

Geest op aanvraag?

Als je verwacht dat een medium contact kan leggen met een geliefde van jouw keuze, bereid je dan voor dat je hierin teleurgesteld kan worden. Met het overgaan van het fysieke naar het niet fysieke bestaan zijn er nog wel wat haken en ogen. Zowel voor jou als voor de geliefde die de transitie heeft gemaakt. Het aanpassen heeft even wat tijd nodig en de één doet er wat langer over dan de ander.

Als je contact zoekt met bijvoorbeeld, jouw overleden echtgenoot, kan het zijn dat een medium contact krijgt met een andere geliefde, zoals een grootmoeder, ouder etc. Het is de geliefde in het hiernamaals die contact maakt naar het Medium die zich hiervoor open stelt, niet andersom. Het kan zijn dat er geen of zelfs meerdere geliefden doorkomen. Dus... hou je verwachtingen laag en bereid je erop voor dat er soms geen contact is. 

Vergeet niet wat een Spiritueel Medium doet... en dat is het bewijzen dat de dood niet definitief is.  

Herkenning en Erkenning.

Mediums zijn mensen, die ook gevoelens hebben en daardoor ook hun onzekerheden. Maar één ding is zeker, ze willen allemaal graag hun best doen om je dat bewijs te geven.

Herken je de persoon die het Medium omschrijft? Erken het dan. Maar ook als de omschrijving je helemaal niets zegt, vertel het dan ook. Het geluid van je stem, de vibratie van jouw energieën. Het zijn allemaal zendertjes die het vergemakkelijkt om met de energie van jouw geliefden af te stemmen. 

Wat kun je van een Medium verwachten?

  • Eerlijkheid: Het kan zijn dat een Medium geen contact krijgt met één van jouw geliefden. En als dat zo is, dan is het wel zo fijn dat ze dat aan je vertellen en niet het consult met andere dingen gaan opvullen.  

  • Geen suggestieve / leidende vragen: Als een medium de ene vraag na de andere stelt, dan komt het er op neer dat je je eigen consult doet en informatie verschaft over een persoon die je indentificeert als een overleden geliefde. Een voorbeeld van dit soort vragen zijn als volgt:  Wie is het die last van zijn keel had en het erg benauwd had op de borst? Heeft u een moeder in het hiernamaals? Was hij/zij onzeker? Was hij/zij lang? Als een medium dit doet, betekent het niet dat ze jou in de maling nemen, maar dat ze een gewoonte hebben aangenomen die uit hun onzekerheid is voortgekomen. 

  • Verwacht controle vragen: Een Medium zal je wel controle vragen geven waar je het beste wel op kan antwoorden. Een voorbeeld geef ik hieronder:

Medium: "Ik heb hier een man die met een hartconditie, plotseling is overgegaan. Het voelt als een vader of een grootvader. Hij is onderweg naar het ziekenhuis overleden. Ik zie een winkelcentrum. Ik denk dat hij in het winkelcentrum was toen hij onwel werd. Herkent u dit?

Ontvanger: " Ja, dat was mijn vader, hij was inderdaad in 't winkelcentrum en is onderweg naar het ziekenhuis overleden.

Door te bevestigen, dan weet het Medium dat hij/zij inderdaad met uw familie contact heeft en kan hier dan de verbinding mee versterken.

In kort, als er een juiste verbinding is verkregen, dan brengt het Medium je in contact met een geliefde in het hiernamaals en geeft genoeg informatie zodat u de persoon kunt herkennen. Als er herkenning is dan kunt u vaak ook iets in details doorkrijgen via het medium, wat alleen jij en de overleden geliefde kunnen weten. Zoals het voorbeeld geeft, een plaats (Het winkelcentrum) waar overleden (onderweg naar het ziekenhuis). Dat zijn details dat alleen jij en de overledene kan weten.

Fysiek Medium

Dit soort mediumschap zie je eigenlijk niet zoveel meer. Het is een overblijfsel uit de 19e eeuw. Wat hieronder valt, is bijvoorbeeld het voortbrengen van ectoplasma, transfiguratie, levitatie, automatisch schrijven etc.

Helaas zijn er in het verleden te veel van dit soort mediums onthult als fraudeurs.

levitation.jpg

Levitatie: Colin Evans, Hij kon hoog springen. 

ectoplasm.jpg

Ectoplasma: Helen Duncan, Zij gebruikte een mousseline doek.. 

bottom of page