top of page
ariadne.jpg
ariadne_edited.jpg

Spirituele & Paranormale Ontwikkeling Kring

De kring neemt plaats:

 

Elke dinsdag te Zuiderlicht Breda en

Aanvang: 19.30uur - 21.30uur

Alle niveaus zijn welkom, beginners, geavanceerd of professioneel.

 

De Open Kring is een wekelijkse ontmoeting, jaar in, jaar uit. Het is voor velen ook een springplank om een keuze te kunnen maken in welke onderwerpen ze zich later willen verdiepen door het bijwonen van een gespecialiseerde cursus in die richting. Open kring A - Z lijst onderwerpen.

 

Tarief: 

Eur 12 per avond pp, bespaar met een lidmaatschap.

Zie onze nieuwe website: www.tarasps.com

Tarieven en voorwaarden voor privé kring, klik de knop. 

ariadne.jpg

Wat is een Spirituele en Paranormale ontwikkeling kring?

De methode van een Spirituele en Paranormale ontwikkeling kring dateert terug naar  de 19e eeuw. Vooral in America en het Verenigd koninkrijk was Spiritualisme erg populair. Helaas trok dit ook de oplichters aan. Een chaotische organisatie werd met de hulp van bekende namen in het gareel getrokken. De meest bekende onder deze namen is de ‘Sherlock Holmes’ auteur Arthur Conan Doyle en Sir James Arthur Findlay die later zijn herenhuis (Stansted Hall) gedoneerd heeft aan de Spiritualisten Nationale Unie (SNU) in Engeland. Het Arthur Findlay College houdt zich bezig tot op heden met de studie van het Parnormale en Spirituele. 

De 'Open Kring' was en is nog steeds voor vele nieuwsgierige mensen de eerste aanraking met het ervaren van en werken met het bovennatuurlijke op een veilige en ontspannen manier. Bepaalde routines blijven elke sessie hetzelfde en de oefeningen en leringen worden afgewisseld. Omdat het 'Open' staat voor iedereen, blijft het gevarieerd en daardoor ook aantrekkelijk voor ervaren en professionele mensen die in de New Age en Esoteriek werkzaam zijn. In de Engelse Spiritualisten organisaties is het de basis voor elke workshop of curcus die zich verder verdiept in de vele verschillende praktijken. Met name Mediumschap en Spiritueel Helen.

Het helpt de beginner om te oriënteren in welke richting ze zich willen verdiepen. Voor de afgestudeerde student in een esoterieke richting is het een veilige oefen-omgeving om vertrouwen op te bouwen met wat ze geleerd hebben in praktijk te brengen. En voor de professionele beoefenaar is het een kans om andere technieken te ontdekken, om zelf een kring te leiden en hun nieuwe technieken uit te proberen in een veilige omgeving. Spiritueel en Paranormaal ontwikkelen is het vermogen om ‘aan te passen, af te stemmen en het kunnen bewerken’.

Cursusbeschrijving:

Intro

Uitleg en bespreken van de gemaakte vorderingen en het onderwerp van de komende sessie.

 Filosofie & Theorie

Spirituele leringen van een selectie aan spirituele meesters van alle culturen en religieuze achtergronden worden besproken. Ook Persoonlijke Filosofie van Groepsleden kan ter discussie worden gesteld.

De methode die hier wordt toegepast is ‘inheems Amerikaans’. (Native American talking circle).

Spirituele theorieën zoals anatomie van de ziel, de bovennatuurlijke zintuigen, de spirituele dimensies, symboliek, kleur, numerologie, enz.  Uitleg Esotrische en New Age terminologie en praktijken.

Ontspanning
& Bescherming

Een gespannen lichaam kan de energie stroom belemmeren. Door middel van ademhalingsoefeningen en spierontspanningstechnieken bereiden we ons voor om met het bovennatuurlijke te werken.

Rust en ontspanning helpt ons om goede observaties te maken en naar onze potentiële capaciteit toe te werken. Het helpt om zelfinzicht te creëren en te analyseren tussen het natuurlijke en bovennatuurlijke.

Een beschermingsroutine brengt de positieve energieën en entiteiten dichter naar ons toe zodat wij veilig te werk kunnen gaan.

Energie opening
& Meditatie

De energie opening wordt gedaan door middel van een specifieke meditatie. Er zijn verschillende methodes waar gebruik van wordt gemaakt. De meest gangbare is het openen door middel van een Chakra meditatie.  Hierdoor creëren we de energie die nodig is om een sterk contact met onze Gidsen tot stand te brengen en met ons "Hogere Zelf".

Door gebruik te maken van verschillende vormen van meditatie leer je te werken met het hogere zelf en uiteindelijk met ‘Spirit’.

Oefeningen

We doen een oefening om onze zesde zintuigen en denkpatronen te stimuleren. Het gebruik van voorwerpen en hulpmiddelen helpt om vertrouwen op te bouwen met het analyseren en begrijpen van berichtjes van onze gidsen en hogere zelf.

Oefeningen kunnen onder andere zijn: Psychometrie, Kaarten, Kaarsen, Zandlezen, etc. 

Helen
(
Spiritual Healing)

Voordat we de kring sluiten, brengen we onze gedachten samen om helende energieën te zenden naar onze dierbaren. Mens en dier.

Ook sturen we onze gedachten uit naar waar we denken dat dit gepast is zoals het milieu, rampgebieden etc.

Afsluiten kring

We sluiten en balanceren de energie in ons lichaam. 

bottom of page