top of page
fb banner_edited_edited_edited.jpg
fb banner_edited_edited_edited.jpg

Geesten & Entiteiten Verdrijven

Niet alles dat 'Goes bump in the night' zijn geesten of entiteiten. Vaak is er een simpele uitleg waarom er een bepaald geluid gehoord wordt of dat er bijvoorbeeld, een deur klappert.

Toch kan het gebeuren dat men bovennatuurlijk bezoek krijgt die ongewenst blijft rondhangen. Wat kan je doen om het te voorkomen of te verdrijven?

LET OP!

Deze pagina is over hoe je een soort van ‘eerste hulp’ kan verlenen als een ongewenste fenomeen jouw huis niet verlaat of blijft terugkeren. Dit is niet over het bewijzen van het bestaan van het bovennatuurlijke … Wil je meer leren over ‘de tweede dood sterven, entiteiten en geesten’? Kom naar een van mijn lezingen.

fb banner_edited_edited_edited.jpg

1.

ONDERZOEK en STEL VAST

Een vreemd geluid

De voorbeelden gegeven zijn van een simpele aard om een idee te geven waarnaar te onderzoeken. Vaak kunnen we niet altijd meteen de ware uitlegbare oorsprong vinden.

Zelf woon ik in Brabant niet ver van de Bavariafabriek. Vele mensen in de omgeving hoorden in een nacht een laag brommend geluid alsof het in hun huis was. De buurtapp stond vol met berichten van mensen die dit vreemde geluid melden. Na wat onderzoek, bleek het bij de fabriek vandaan te komen. Geluid draagt ver en manifesteert soms op vreemde manieren. 

 

Gekreun, getik en zelfs soms een knal. Dit gebeurd vaak als we na een warme zomer weer voor het eerst de verwarming aandoen. Gekreun en gekraak komt vaak voor waar verwarmingsbuizen onder houten vloeren doorlopen. Het hout kreunt en kraakt. De buizen die een tijdje koud hebben gestaan kunnen vaak een tikkend geluid geven. Ook kan het gebeuren dat als een huis een tijdje leeg heeft gestaan... dat er een vieze zweterige lucht vrij komt. Dit is vaak stof en haar dat zich in en achter de radiatoren heeft opgebouwd. Tijd om misschien de ragebol te gebruiken.

Ongedierte kan een andere reden zijn waarom we geritsel horen, soms zelfs gekras en iets dat als kleine voetstapjes klinkt. Muizen, ratten en vogels zijn vaak de oorzaak van vreemde geluiden. Heb je zomers de tuindeur(en) openstaan? Zelfs een nieuwsgierige kat kan de oorzaak zijn.

Jij kent je huis beter dan ieder ander maar toch... vaak zijn vreemde geluiden iets heel gewoons. Dus, niet schrikken maar eerst op onderzoek gaan. 

Knipperende lichten, klapperende deuren, ramen en vallende voorwerpen

Tocht. Ergens een raampje open laten staan? Die op het toilet wordt vaak vergeten. Een paar moderne ramen laten installeren?

Moderne ramen hebben systemen waar we ze op verschillende manieren kunnen openen. Soms doen we ze niet goed dicht en dan klappen ze weer open. Het kan een tijdje, op het oog goed gezeten hebben totdat er net wat meer wind dan gewoon op het raam staat en het niet goed vastgezette systeem het niet meer houd en met een vlaag wind openklapt. 

Afhankelijk waar je woont en hoe oud jouw woning is, structurele verzakkingen kan ook de oorzaak zijn van het openen van deuren. Huizen die lang leeg gestaan hebben of nieuwbouwhuizen die nog veel vocht in het structuur hebben zitten kunnen aardig uitzichzelf spoken. 

Vocht. Knipperende plafonlichten kan ook veroorzaakt worden door vocht. Een kleine lekkage die niet meteen opvalt. Altijd wel goed om uit te zoeken. Knipperende lichten kan ook door kortsluiting komen in een foutief apparaat. 

Vallende voorwerpen en het openen van kastdeuren. Hoe meer mensen in een woning samenleven, hoe vaker het voorkomt dat spullen niet goed worden weggezet. Potjes opgestapelt op 'scherp' een fles in de koelkast die net even tegen de binnenkant van de deur stuit waardoor het niet goed sluit. Teveel papier in een lade en met het openen valt er wat ongemerkt achter en daardoor opent de lade weer net zo snel alsdat je het dicht doet. Vaak in ons haast zien we dat niet meteen. 

De familie grapjas. Hoe meer je verzeild raakt in de wereld van het bovennatuurlijke, zijn er altijd wel familieleden of vrienden die het leuk vinden om je  in de maling te houden. Met andere woorden, blijf altijd eerst met beide voeten op de grond.

Dingen die verdwijnen en op een andere plek gevonden worden kan ook een slaapwandelaar zijn in 't huis. Vooral als dit regelmatig gebeurd.

2.

GEBRUIK AL JE ZINTUIGEN OM VAST TE STELLEN WAT JE ZIET, RUIKT, HOORT OF VOELT.

Als je echt geen goede reden kan vinden waarom iets aparts in jouw huis gebeurd dan is het tijd om op de plek waar het gebeurde, goed jouw fysieke zintuigen te gebruiken. Iedereen kan een ge-aarde geest voelen, horen, ruiken en zelfs zien. Ja, zelfs iemand die sceptisch is!

Voelen:

Loop rustig door de ruimte heen en let op temperatuurverschillen. Een ge-aarde geest voelt ijskoud aan en jouw lichaam reageerd er heel natuurlijk op als je dwars door de geest heen loopt. Je krijgt kippevel en al de haartjes op je huid gaan overeind staan.

Hoe dichter je in de buurt bent, hoe kouder het voelt. 

Als jij geen angst vertoond en met positieve gedachten en energie door de ruimte wandelt dan heb je kans dat de ge-aarde geest letterlijk voor je vlucht. Heb je zijn/haar ijskoude aanwezigheid gevoelt, dan kan het zijn dat het zich verplaatst.  Om zeker van jezelf te zijn dat wat je voelde juist was, kan je proberen de koude aanwezigheid opnieuw te vinden. (Tenzij het jouw huis heeft verlaten.)

Ruiken en horen:

Geluid is vaak het moeilijkste om van een ge-aarde geest op te vangen maar... ze hebben de neiging om te kloppen, een schuifgeluid te maken of iets anders om jouw aan het schrikken te maken. Er zijn niet veel mensen die een stem kunnen horen en om een stemgeluid te maken, dat kost de ge-aarde geest te veel energie.

Ruiken. Als je ze kan ruiken dan ruikt het een beetje naar verotte eieren. Een sulphur luchtje. Hoe ouder de ge-aarde geest, hoe meer ze stinken. Niet in paniek raken. Het zijn geen demonen! Wat je ruikt is hun lichaam, hoe langer het in stand wordt gehouden in de schaduwwereld, hoe sterker het gaat ruiken. Onze fysieke lichaam gaat ook goed stinken als we het jarenlang niet wasssen. Hetzelfde geld voor het eterische lichaam. Wat ik nu ga vermelden is niet erg vleiend maar... denk aan oude mensengeur. In theorie zouden oude mensen minder snel gaan ruiken aangezien ze geen last meer hebben van sterke hormoonwisellingen. Toch ruiken bepaalde mensen van een zekere leeftijd anders. Dit kan door medicijngebruik komen maar vaak is er geen rationele uitleg voor die geur. Wel is er een paranormale uitleg. Het verouderen van het eterisch lichaam. Tja, dat ruikt een beetje en het is een lichaam die je niet met water kan wassen!

Zien:

Laat de aanwezigheid zichzelf zien, dan bof je! Tenminste dat is mijn persoonlijke opinie. Het manifesteren kost namelijk een heleboel energie en verzwakt het eterische lichaam. Vele manifestaties die duidelijk gezien worden, zoals bijvoorbeeld, lange inktzwarte gedaantes... dat zijn andere entiteiten en geen geaarde geesten. 

Geaarde geesten komen in verschillende gradaties van grijs naar zwart. Hoe donkerder ze zijn, hoe meer energie ze hebben.

Vaak zijn de geesten die zich manifesteren en gezien worden gitzwart. Dat betekend dat ze erg bewust zijn van wat ze kunnen en dat het hun geen moeite heeft gekost om hun eterisch lichaam sterk te houden. 

Als je ze kan zien, dan heb je een ervaren ge-aarde geest. Let op, geesten hoe donker ze ook kunnen voorkomen, je kan altijd door hun heenkijken. Is het gitzwart en je kan niet door hun heenkijken, dan heb je te maken met een andere, niet menselijke entiteit.

Ge-aarde geesten waren ooit eens levende mensen en zullen in vele gevallen 'menselijk' op jou reageren.

Zie je ze in kleur? Dat betekend dat jouw zesde zintuig wordt gestimuleerd en dat deze aanwezigheid contact met jouw heeft gemaakt. Alleen door hun contact, kan je ze in kleur zien. 

3.

TOON BEGRIP, TOON GEEN ANGST!

Makkelijker gezegd dan gedaan. Toon begrip en geen angst. Voor mij is dat makkelijk want mijn achtergrond, ervaring en wetenschap zet mij in een positie dat dit mij geen angst geeft. Ik ben er mee opgegroeid en eraan gewend.   

Ik kan je daarom alleen ervan verzekeren dat ge-aarde geesten maar één ding willen, en dat is energie. Jouw energie of dat van een familielid of medebewoner. En dat weggeven van energie kan je stoppen. 

Voor gemak noem ik de energie die de ge-aarde geest van je wil 'negatieve' energie. 

Negatief, puur en alleen gebaseerd op de manier dat ze het proberen te verkrijgen. Door het bang maken. 

Angst, schrikreacties, en ruziën zijn allemaal emoties die de juiste energie loslaten om hun eterische lichaam te versterken.

Helaas, ook ziek zijn en pijn hebben trekt deze energie-vampieren aan. Mensen met een chronische ziekte hebben daardoor vaker last van activiteit in hun huis dan een gezond mens. 

'Ignorance is Bliss' is een juiste uitdrukking als het om sceptische mensen gaat. Een afgesloten zesde zintuig en het totaal uitsluiten van bovennatuurlijke fenomenen verminderd de kans op een bezoek van deze energie-melkers. 

Maar, mocht een sceptisch persoon ziek worden, dan wordt de deur voor bovennatuurlijk bezoek ook voor hun ge-opend. 

Begrip vertonen:

4.

Wat bedoel ik met begrip vertonen? Vele ge-aarde geesten zijn vrij nieuw in hun schaduwwereldje. Ze voelen energie maar waar dat vandaan komt weten velen niet. Voor hun is tijd stil blijven staan en ze bewegen door een wereld die ze zich herinneren. Metsel een deur dicht in het huis, ze zullen dit niet zien. In hun wereld is die deur er nog. Ze kijken niet meer met fysieke ogen. Hun waarneming is totaal veranderd ondanks dat het voor hun hetzelfde voelt alsof ze nog een fysiek lichaam hebben.

Als nieuwe 'ge-aarde' geesten energie zoeken dan gaan deze voornamelijk naar zieke/depresieve mensen of een huishouden waar veel geruzied wordt. Ze gaan op puur gevoel en weten niet dat de energie bij de levende mensen vandaan komt.

Hoe langer iemand in de schaduwwereld verblijft, hoe bewuster ze gaan worden van hun situatie. Angst om hun lichaam kwijt te raken, is de volgende reden waarom ze op zoek gaan naar energie. Hoe meer bewust ze worden van hun situatie, hoe sneller ze erachter komen hoe ze de juiste energie kunnen vinden. Mensen bang maken. Het geeft de meeste energie en het snelste.

Nu dat je een beetje informatie hebt, kan je begrip vertonen. Nieuwe ge-aarde geesten, daar moet je hardop tegen praten... alsof ze er fysiek staan. Leg uit dat ze dood zijn en dat ze energie aftappen van een ziek persoon, soms zelfs een kind. (Vergeet niet, ge-aarde geesten zijn mensen. En gelukkig hebben de meeste mensen een goede aard.) 

Het klinkt heel cliché, maar... vertel ze om naar positieve energie te zoeken. De geur van verse bloemen, stromend water, brandende kaarsen etc. Stuur ze liefde. Leg uit dat het oké is om 'los' te laten. Want als ze los laten, dan gaan ze het licht zien en hun vrienden en familie die op hun staan te wachten.

Het kan zijn, dat op het moment dat je vriendelijk naar ze praat, dat ze al op de vlucht gaan. Vaak krijg je niet de kans om hun situatie uit te leggen. Komen ze terug? Dan heb je nog een kans om het uit te leggen. 

Nieuwe ge-aarde geesten verlaten een huis vaak snel maar, heb je een ouwe rot... dan kan je echt een probleem hebben. 

Geen angst tonen:

Wordt niet boos, toon geen angst. Want als je dat doet, dan geeft je wat de ge-aarde geest wil. Energie om zijn/haar eterische lichaam te versterken. Helaas, ondanks dat vele mensen in zo'n situatie zich heldhaftig weten te gedragen en doen alsof ze geen vlinders in hun buik hebben. Het doen alsof stopt jezelf niet om energie af te geven en deze geest te versterken. Dus...

Eerste wat je kan doen is om de stroom van energie te verbreken en dat doe je het snelste door gewoon goed hard in je handen te klappen. Heb je een trommel? Dat is wat minder vermoeiend. Vibratie verbreekt en veranderd de energie toevoer. 

Vaak is dit genoeg om de ongewenste bezoeker te verdrijven. Blijft het regelmatig terugkomen, dan zou je wat andere maatregelen moeten nemen. 

IN 'T KORT...

  • Energie is de enige reden waarom je een ge-aarde geest op bezoek krijgt.

  • Energie wordt verkregen door negatieve emoties zoals: Pijn, angst, frustratie, stress etc.

  • Energie wordt verkregen door chronische ziektes.

  • In de handen klappen, geluid maken verdrijft een ge-aarde geest vaak voor goed maar... als ze terug komen dan moet er meer gedaan worden om dit te voorkomen of ze te verdrijven.

  • Ge-aarde geesten hebben geen kleur. Ze komen voor in verschillende tonen van lichtgrijs to donker zwart. Maar hoe zwart ze ook zijn, je kan altijd door ze heen kijken. 

  • Gitzwarte gedaantes waar je niet doorheen kan kijken en een energie uitstralen? Doe het licht aan en ze zijn weg. Dit zijn geen ge-aarde geesten. Deze entiteiten zijn vaak alleen nieuwsgierig en zijn bij definitie niet menselijk. 

Wil je meer leren over Geesten, Entiteiten en wat er gebeurd als men komt te overlijden? Kom naar mijn Lezing:

'Het Spook achter het behang geplakt.'

15 September, Zuiderlicht Breda

bottom of page